Aanvraag voor vergunning nieuw stadion van Feyenoord

06-05-2020

Stadion Feijenoord heeft bij de gemeente Rotterdam de omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een nieuw stadion. Dat meldt Feyenoord City op de website. Het is de volgende stap in het proces om de toekomstige thuisbasis van Feyenoord van de grond te krijgen.

In eerste instantie zal de stad zélf de documenten bij de aanvraag beoordelen. Daarna wordt de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage gelegd en kunnen zienswijzen worden ingediend. Dat wordt deze zomer verwacht.

Volgens een woordvoerster van de gemeente Rotterdam staan in de vergunningsaanvraag alle technische details van het nieuwe stadion. ,,Het gaat dan om bouwkundige zaken, zoals plattegronden van de verschillende verdiepingen, afmetingen, aanzichten van de gevels, dwarsdoorsnedes, materiaalgebruik, brandveiligheid en vluchtroutes. Dat zit er allemaal bij.’’

Verhuizing
Volgens de planning van Feyenoord City gaat de eerste paal in 2022 de grond in. In 2025 zou dan de verhuizing van De Kuip naar de nieuwe thuisbasis op de rivieroever moeten plaatsvinden. Behalve de bouwtechnische kant van de zaak moet ook de financiering nog rondkomen én het ondernemingsplan solide genoeg zijn. Feyenoord hakt na de zomer een knoop door.

AD.nl