D66: ‘No panic, ijkpunt pas eind dit jaar’

10-06-2019

‘’Voor ons is het definitieve ijkpunt van de position paper van Feyenoord City het eind van dit jaar. Niet eerder, niet later. En tot die tijd moeten we het projectteam dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van het nieuwe stadion zoveel mogelijk steunen, want ik blijf ervan overtuigd dat Feyenoord City een enorme boost aan Zuid zal geven’’, zegt Chantal Zeegers, de fractievoorzitter van coalitiepartij D66, als reactie op de door haar Leefbaar-collega Gerben Vreugdenhil bekritiseerde deal tussen de N.V. Stadion en De Verre Bergen.

‘’Ik weet dat Vreugdenhil een cijferspecialist is, maar ik ken zijn berekening niet’’, voegt ze eraan toe. ‘’Als het geen goeie deal is, is dat vervelend voor Feyenoord, maar dan moeten er de komende tijd betere op volgen. Ik zou zeggen: heren ga door met geld uit de markt trekken en we spreken elkaar aan het einde van het jaar. Ik wens ze het succes bovendien van harte toe. En verder ben ik het helemaal met Leefbaar en de PvdA eens dat als blijkt dat niet aan de eisen van de position paper zijn voldaan, we dan inderdaad een serieus probleem hebben.’’

De Stichting Verre Bergen gaat 24,5 miljoen euro betalen om 3884 kinderen van Zuid met ingang van de opening van het nieuwe stadion van een zitplaatsrecht te voorzien. Vreugdenhil (Leefbaar) heeft uitgerekend dat dit op basis van 25 jaar al 41,5 miljoen had moeten kosten op basis van 25 jaar, laat staan als het eeuwigdurend is. Onduidelijk is nog steeds of het sponsoring of financiering is en hoe de fiscus en de te zoeken nieuwe aandeelhouders hier tegenaan kijken.

Dagblad010.nl