Gebiedsontwikkeling aan de Maas laat tanden zien

23-12-2019

De Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas heeft het gemeentebestuur het mes op de keel gezet met een waarschuwende brief aan de wethouders Van Gils en Kurvers dat er een nieuw masterplan en een nieuw bestemmingsplan moet komen als een nieuw Feyenoord-stadion geen deel uit maakt van de huidige gebiedsplanning.

Op de plaats waar nu het nieuwe voetbalstadion gepland staat zullen dan wel woningen verrijzen, maar niet tegenover de Veranda waar nu De Kuip is. Onder eventueel gewijzigde omstandigheden blijft dat een parkeerterrein.

Volgens de supportersdenktank Stadion op Zuid, die geen heil ziet in een nieuw stadion omdat hiermee de betaald voetbaltak van Feyenoord niet is geholpen, laat de Stichting Gebiedsontwikkeling hiermee zijn tanden zien. ‘’Een wéér wordt niet aan Feyenoord zelf gedacht. Wel aan imago’s en bouwers.’’

De brief van de Stichting Gebiedsontwikkeling volgt op een brief van de N.V. Stadion Feyenoord aan alle raadsleden, waarin Carl Berg als aanjager van het nieuwe stadion beloofde zo snel uitleg te geven over de opgelopen achterstand van één jaar.

Dagblad010.nl