‘Nieuw Feyenoordplan krijgt de zegen van stadiononderzoekers ISG’

05-10-2018

Het ondernemingsplan van het nieuwe Feyenoordstadion zal de zegen krijgen van de International Stadia Group (ISG). Dat zei ISG-onderzoeker Richard Cheesman vanochtend tijdens een uitgebreide toelichting op het onderzoek dat is gedaan naar de businesscase van de toekomstige voetbaltempel. ,,Ook als in de eerste opzet niets zou veranderen, gaan we akkoord.”

Uit het ISG-rapport blijkt onder meer dat van de huidige seizoenkaarthouders in De Kuip 81 procent aangeeft ook weer een jaarkaart te nemen in het nieuw stadion. Bij soortgelijke projecten is de score tussen de 75 en 80 procent.

Cheesman vertelde vertrouwen te hebben in de ‘opgefriste’ businesscase, waaraan Feyenoord nu werkt. De eerste versie was te optimistisch, concludeerde ISG vorige maand. Feyenoord rekende op te veel bezoekers, een te hoge horeca-omzet en te veel rondleidingen. Dat zou leiden tot een jaarlijks tekort van 2 miljoen euro.

De verwachting is dat dit negatieve resultaat kan worden omgebogen in een positieve situatie. ,,Dit tekort wordt aan de kant van de businesseats weer ingelopen. Eind deze maand verwachten we een update. Daarna geven we onze goedkeuring.” De zogenoemde ‘reliance letter’ wordt pas volgend jaar adgegeven, als de contracten met de financiers worden getekend.

Om de verwachte opbrengsten te halen, moet Feyenoord wel constant sportief presteren. Een vaste plek in de top 3 van de vaderlandse competitie is de opgave. ,,Feyenoord moet meespelen in de kwalificatie voor de Europa League of de Champions League. En niet één jaar, maar meerdere jaren. Dat is de basis van onze berekeningen.”

AD.nl