PvdD en 50PLUS boycotten presentatie ‘geheim’ stadionrapport

04-10-2018

De Partij voor de Dieren en 50PLUS in Rotterdam boycotten de besloten presentatie van het onderzoek naar het ondernemingsplan van het nieuwe stadion, vanavond in het Rotterdamse stadhuis. Beide partijen zien er geen heil in om bij deze vertrouwelijke bijeenkomst aan te schuiven. ,,Dit soort informatie willen we publiek en openbaar hebben’’, zegt fractievoorzitter Ellen Verkoelen van 50PLUS.

Experts van de International Stadia Group (ISG) zullen hun bevindingen toelichten, nadat ze de businesscase van de toekomstige voetbaltempel tegen het licht hielden. De conclusie was onder meer dat Feyenoord een te rooskleurig beeld gaf van het aantal bezoekers, de horeca-omzet en de hoeveelheid rondleidingen. Daardoor zou er jaarlijks een gat van 2 miljoen euro in de begroting ontstaan. Bovendien wil het nog niet vlotten met het aantrekken van financiers.

Verkoelen: ,,We zijn er niet bij. We hebben hier vanaf het begin af aan behoorlijk stampij over gemaakt. Want je krijgt maar een stukje van het rapport. Het is geheim, én besloten. En dan nog een aftreksel van het hele onderzoek. Daar ga ik niet aan beginnen.”

Ook fractievoorzitter Ruud van der Velden van de Partij voor de Dieren bedankt voor de eer. ,,Want als je erbij zit, waar kan je dan later in het openbaar nog over spreken? Dan kom je als raadslid in een soort schemergebied terecht. Dan zit ik straks met meel in m’n mond te praten. Dat komt het proces voor mij niet ten goede.”

De presentatie is vertrouwelijk, omdat er in het complete rapport allerlei bedrijfsgevoelige informatie van Feyenoord staat. Overigens is een nieuwe versie van de businesscase voor het nieuwe stadion zo goed als klaar.

AD.nl