04-05-2021

 

Beste Feyenoord-supporter,

Maak jij je ook zorgen over de toekomst van Feyenoord als het stadion van Feyenoord City er komt?

Wij ook.

Binnenkort komt er een kans – een van de laatste – om je te laten horen.
Maak gebruik van je democratisch recht om in te spreken tijdens een vergadering van de commissie Majeure Projecten, Organisatie en Financiën, afgekort ‘MPOF’.
Laat je niet afschrikken: dat is een groep leden van de Rotterdamse gemeenteraad die zich buigt over Feyenoord City.
Zij willen graag weten hoe supporters zoals jij hierover denken.

Hand in hand voor Feyenoord 1!
Stadion op Zuid roept alle supporters die iets willen zeggen over het stadionplan van Feyenoord City, op zich te melden bij de gemeente om in te spreken.
Voor het inspreken kom je in persoon naar het stadhuis aan de Coolsingel in Rotterdam. Voor het inspreken krijg je maximaal 5 minuten. Korter mag ook.
Na het inspreken worden leden van de commissie in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Daar zit geen tijdslimiet op. Je kunt dus gewoon rustig je tijd nemen om die vragen, als die er zijn, te beantwoorden.
Jouw optreden als inspreker in de commissie wordt vastgelegd op video en integraal uitgezonden op het internet.

“Wat ga ik zeggen?”
Je mag helemaal zelf weten wat je wilt gaan zeggen. Jij hebt recht op jóuw mening. Trek je dus niets aan van wat anderen van jouw mening vinden en voel je niet verplicht iets te zeggen over de cijfers in de businesscase of de rapportage van Deloitte. Zeg gewoon lekker wat jij wilt zeggen. Over jouw zorgen over de toekomst van de club, jouw liefde voor De Kuip en je angst dat die gesloopt gaat worden, de slechte bereikbaarheid van het nieuwe stadion, de langere reistijd, de duurdere toegangskaarten, de duurdere consumpties enzovoort. Jij mag het zeggen.

Tip! Bereid de tekst die je wilt inspreken voor en neem die op papier mee. Dan vergeet je niks.
De tekst die je gaat inspreken, stuur je de dag ervoor alvast naar de griffie (info@griffie.rotterdam.nl). Zo weet je zeker dat je boodschap aankomt en wordt jouw mening over Feyenoord City onderdeel van de politieke geschiedenis van Rotterdam.

Wanneer?
Er zijn twee commissiebesprekingen: op 25 mei en op 10 juni. Je kunt dus op een van deze twee data inspreken. De griffie doet je waarschijnlijk een voorstel. Als veel insprekers zich aanmelden – en wij hopen dat dat zo zal zijn – kan het zomaar zijn dat er een speciale dag of avond voor alle insprekers wordt georganiseerd. Dat gebeurt wel vaker.

“Wat moet ik doen?”
Het allerbelangrijkste is dat je je nú aanmeldt om in te spreken. Hoe meer supporters dat doen, hoe beter.
Laat deze unieke kans niet voorbijgaan. Het gaat om de toekomst van onze club.

Geen woorden, maar daden!
Wij hebben een e-mail voorbereid waarmee jij je aanmeldt als inspreker tijdens de komende vergadering van de commissie MPOF. Het enige dat je hoeft te doen, is je voornaam, achternaam en e-mailadres in te vullen. Klik op VERSTUUR en dat is het. Er gaat dan een e-mail naar de griffie van de gemeente Rotterdam. Als het goed is, ontvang jij binnenkort bericht over de datum en tijd waarop je kunt inspreken.


Aanmeldingsformulier: inspreken Commissie Majeure Projecten, Organisatie en Financiën (MPOF)

Vul hieronder jouw naam en e-mailadres in en druk op de button VERZENDEN. De mail wordt automatisch gestuurd naar info@griffie.rotterdam.nl.

Meld je aan vóór 18 mei 2021.


MAIL

    Beste griffie,


    Hiermee meld ik mij aan als inspreker bij de eerstkomende vergadering van de commissie Majeure Projecten, Organisatie en Financiën (MPOF) inzake Feyenoord City (25 mei of 10 juni).


    Ik verzoek u aan mij te bevestigen dat ik kan inspreken, op welke datum en hoe laat.


    Met vriendelijke groet,