Gamma verhuist op Zuid om plaats te maken voor nieuw Feyenoordstadion

03-06-2020

Gamma vertrekt definitief van zijn huidige plek op het bedrijventerrein aan de Korte Stadionweg in Rotterdam-Zuid. Met de Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas, die de grond verwerft voor de bouw van het geplande nieuwe Feyenoordstadion, is een overeenkomst getekend voor de koop van het perceel aan de Koperslagerstraat. ,,Het betreft een bedrijfshal en grote buitenruimte van ongeveer 9000 vierkante meter’’, zo luidt de toelichting op de website van Feyenoord City.

Gamma zal verhuizen naar een nieuw pand aan de Noorderhelling, een stukje verderop. De nieuwe bouwmarkt komt op de P+R Noorderhelling. Bovenop het pand komt een driedeks-autostalling met 500 parkeerplaatsen. In de zomer van 2021 staat de verhuizing gepland. ,,Door de verhuizing ontstaat aan de Koperslagerstraat ruimte voor het nieuw te bouwen stadion van Feyenoord, als onderdeel van de omvangrijke gebiedsontwikkeling.’’

Gamma en de stichting hebben jarenlang over deze deal onderhandeld. Eerder werd al overeenkomst bereikt met ‘buurman’ TLR Laboratories, die verkast naar Ridderkerk. Met het bedrijf Shurgard wordt nog gesproken. De eerste paal voor het toekomstige onderkomen van Feyenoord is gepland in 2022.

AD.nl