‘Meerderheid Feyenoordfans is voor nieuw stadion’

25-11-2016

Een overgrote meerderheid van de Feyenoordsupporters is voor de bouw van een nieuw stadion. Dat meldt Feyenoord City op basis van een grootschalige enquête die onder 270.000 supporters is verspreid. Zo’n 21.000 fans vulden deze peiling in.

,,83 procent van de respondenten is vóór”, aldus een woordvoerder. Het onderzoek is recent gehouden onder geregistreerde Feyenoordfans. Negen procent is geen voorstander van nieuwbouw en 8 procent staat neutraal tegenover de plannen, zo wordt eraan toegevoegd. De peiling is gedaan door onderzoeksbureau MWM2.

De supporters willen wel sfeerbepalende kenmerken terugzien in het nieuwe stadion. ,,86 procent is voorstander van tribunes dicht op het veld; ononderbroken tribunes wordt door 48 procent genoemd en de ringenstructuur met overhangende tribunes door 45 procent. Ook aan de akoestiek en de spelerstunnel wordt veel belang gehecht.”

Videoschermen
Degenen die reageerden spreken zich uit voor meer bezoekers. ,,87 procent wil het liefst 60.000 plaatsen of meer en 62 procent is van plan vaker te komen dan nu. Als het aan de supporters ligt, wordt vooral verbetering gebracht aan de sanitaire voorzieningen, videoschermen, meer horeca, betere bereikbaarheid en staanplaatsen.”

Projectleider Frank Keizer van Feyenoord City ziet in de uitslagen van het onderzoek ‘een bevestiging van de plannen voor Feyenoord City waar het nieuwe stadion deel van uitmaakt’. ,,De hoge respons geeft een grote mate van betrokkenheid weer en tegelijkertijd ook de representativiteit. Ik zie uit naar de fase waarin we met de supporters ook echt aan de slag kunnen gaan met het programma van eisen voor het nieuwe stadion.”

AD.nl