Stapt de stad voor 40 miljoen euro in ambitieuze Feyenoord City?

05-01-2017

Een heel groot project staat op de agenda van de gemeenteraad dit jaar: de bouw van Feyenoord City, een complex met daarin het ontwerp voor een nieuw voetbalstadion, en de herontwikkeling van het stedelijk gebied daaromheen. Tussen de Kuip en het nieuwe stadion komt een strook waarop horeca en een bioscoop komen, in het gebied eromheen zijn honderden nieuwe woningen voorzien.

De vraag is wat de gemeente daaraan gaat bijdragen. „Er is een bedrag van 35 miljoen euro toegezegd voor het inrichten van de buitenruimte”, zegt Leo Bruijn die namens de PvdA in de gemeenteraad zit.

Komend jaar moet de raad onder meer besluiten of de gemeente voor een bedrag van 40 miljoen euro wil investeren in de ontwikkeling van Feyenoord City. „De vraag is of de gemeente voor dat bedrag mede-eigenaar moet worden, in de vorm van aandelen”, zegt Bruijn.

Het besluit daarover staat volgens de agenda gepland voor april, al vrij snel dus. Wat Bruijn betreft is het de vraag of het niet te snel is. „Ik weet niet of we april gaan halen. Zorgvuldigheid gaat wat mij betreft voor alles.”

NRC.nl