Aandeelhouders Feyenoord in hun nopjes

De aandeelhouders van Feyenoord, behorende bij de minderheidsgroep van 48%, weten sinds dinsdagavond dat er niet getornd zal worden aan hun vaste zitplaatsrecht als er een nieuw stadion komt. Ze krijgen zelfs méér dan waar ze bij aanvang van hun vergadering in het Van der Valk Hotel (Blijdorp) op hadden gerekend. VASF-voorzitter Corné Oostrum meldde de deal van een zitplaats langs de lange zijde van het nieuwe stadion (kant: treinstation) op een lage tribune vlak langs het veld.

De commissarissen en directie van de N.V. Stadion Feyenoord, die momenteel alles uit de kast moeten halen om aan alle strenge eisen van de Position Paper te voldoen om zodoende de toezegde 40 miljoen gemeente-aandelen binnen te harken en ook te maken hebben met een grote groep voorstanders om De Kuip te behouden, hebben in hun charme-offensief toegezegd het gratis zitrecht in het denkbare nieuwe stadion notarieel te zullen vastleggen voor in totaal zestig jaar. Bezien in het licht van het ingeschatte leeftijdsmoyenne van de aanwezigen (55) kon men zich wel in die geste vinden.

Maandag 15 juni a.s. zal tijdens een buitengewone vergadering van de aandeelhouders in de Kuip het genomen besluit door de directie van de N.V. Stadion bekrachtigd worden.

De pers werd geweerd bij de vergadering.

CapelsDagblad.nl