‘Bouw Trap bij Kuip in Feyenoord City’

Mega-ontwikkeling Feyenoord City in Rotterdam-Zuid heeft nog behoefte aan een ’trekker’ in het gebied. Een tweede Euromast, reuzenrad of De Trap worden als voorbeeld genoemd.

Naast de verbouwde Kuip en een nieuw stadion wordt de verplaatste Pathé-bioscoop de grote publiekstrekker in dit stuk Zuid, zo valt te lezen in een rapport van Bureau Stedelijke Planning. ,,Pathé trekt nu al 1,5 miljoen bezoekers per jaar. We willen het bedrijf uitdagen om in Feyenoord City hét paradepaardje van Europa te vestigen. Met 3200 à 3500 stoelen.”

Volgens onderzoeker drs. Toine Hooft is er behoefte aan nóg zo’n succesnummer op Zuid. Een icoon die goed is voor nog eens 1,5 miljoen klanten, of een middelgrote attractie met jaarlijks 300.000 tot 500.000 gasten.

Attractie
,,Denk aan een reuzenrad, klimwand of kabelbaan. Of iets wat een soortgelijke functie heeft als Hotel New York op de Wilhelminapier.”
Een ’trap’, zoals het tijdelijke exemplaar bij het Groot Handelsgebouw, wordt óók als goede suggestie gezien. De 140 treden tellende attractie trok als onderdeel van het openluchtfestijn Rotterdam Viert de Stad! in een paar maanden tijd honderdduizenden mensen. Een permanente versie bij de Kuip zou niet misstaan, meent Hooft.

Zijn onderzoek, gedaan in opdracht van Stadion Feijenoord en de club Feyenoord, laat verder zien dat twee hotels – van 200 en 75 kamers – haalbaar zijn, net als 10 horecazaken van in totaal 3500 vierkante meter. ,,Waarvan in ieder geval twee grootschalig.”

Het idee is eveneens om een ‘evenementmanager’ aan te stellen, die het vermaak in Feyenoord City in goede banen leidt. De stad besluit in april over een bijdrage aan het nieuwe stadion.

AD.nl