Corona heeft effect op alles: zelfs op Feyenoord City

De coronacrisis en de bijbehorende maatregelen hebben effect op alles. Zelfs op Feyenoord City. Het ontwerpbestemmingsplan voor het nieuwe stadion en het gebied eromheen ligt ter inzage op het stadskantoor, zodat mensen eventueel bezwaar kunnen maken. Door de huidige situatie kan dat nu niet meer. De Partij voor de Dieren in Rotterdam maakt zich zorgen.

“Het kabinet heeft natuurlijk richtlijnen uitgezet samen met het RIVM. Wil je het ontwerp voor het bestemmingsplan inzien, moet je daar fysiek naartoe”, zegt fractievoorzitter Ruud van der Velden. En dat is nu te gevaarlijk, voor degene die de plannen wil inzien en de ambtenaar die erbij is. “En een bestemmingsplan is niet een A4’tje maar een flink document. Dus dat is lastig.”

Volgens de Partij voor de Dieren is hier nog niet over nagedacht, maar dat zou wel moeten. Want mensen moeten de kans hebben om bezwaar te maken, vindt Van der Velden.

De gebiedsplannen voor Feyenoord City liggen sinds eind februari en volgens de regels blijven ze beschikbaar voor bezwaar tot 9 april; dat is zes weken.

Van der Velden: “Wij zeggen: schort dat gewoon op zolang die richtlijnen van kracht zijn. Dat is tot nu toe tot 1 juni. Ik verwacht toch wel coulance, want die ontwerpbestemmingsplannen kun je wel inzien op internet, maar zoals de coronacrisis heeft aangewezen heeft lang niet iedereen internet. Dus daar heb je geen gelijk speelveld. Dus het lijkt mij verstandig om die termijn gewoon op te schorten zolang de landelijke regels van kracht zijn. Dan bescherm je de burger en de ambtenaar.”

Telefonisch een oplossing zoeken
Feyenoord City erkent dat het op dit moment niet mogelijk is het bestemmingsplan op het stadskantoor in te zien. “Maar mocht u het ontwerpbestemmingsplan en/of overige (ontwerp)besluitvorming ‘op papier’ willen inzien kunt u tot en met donderdag 9 april 2020, op werkdagen van 10 uur tot 12 uur, contact opnemen met telefoonnummer 06-10353905. Afhankelijk van uw situatie bieden wij u dan een oplossing”, valt te lezen op de website van Feyenoord City.

Rijnmond.nl