Deel bouwterrein voor toekomstig stadion Feyenoord aangekocht

Met de aankoop van 20.000 vierkante meter grond in Rotterdam-Zuid is het eerste deel van het bouwterrein voor het geplande nieuwe stadion verworven. Dat meldt een woordvoerder van Feyenoord City. De eerste paal van de toekomstige voetbaltempel aan de Nieuwe Maas is in de zomer van 2020 voorzien.

,,Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de gebiedsontwikkeling. Het beoogde nieuwe stadion komt deels op deze plek. De huurders van het pand zijn inmiddels geïnformeerd’’, aldus de zegsman. De grond is aangekocht door een stichting Verwerving, die handelde in opdracht van de stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas. Die is opgericht om de grondexploitatie en het uitgeven van de kavels voor onder andere de woningen, een hotel en andere commerciële functies voor fase 1 van Feyenoord City ter hand te nemen.

Overigens betekent de verwerving van dit terrein langs de Korte Stadionweg nog niet dat er ook een deal is met de bedrijven die hier zijn gevestigd. Zo is er bijvoorbeeld nog geen overeenkomst met bouwmarkt Gamma en laboratorium TLR, een grote huurder in dit deel van Rotterdam. ,,Het is zeker nog niet rond. Er gebeurt op dit moment niets en er staat ook niets in de agenda‘’, zegt directeur Henk Kikkert van de Peterson and Control Union Group, waar TLR onder valt.

Volgens de planning van Feyenoord City moet het nieuwe stadion in juni 2023 worden opgeleverd. Het wachten is nog op een definitief besluit van Feyenoord over de voortgang van het proces, dat moet leiden tot een nieuwe thuisbasis van Feyenoord. Die telt 63.000 stoeltjes en een totale investering van 444 miljoen euro.

AD.nl