Feyenoord City blij met plan voor toekomstige ‘oostbrug’

Met een ‘oostbrug’ in Rotterdam én een lightrailverbinding tussen Dordt en Den Haag wordt Zuid veel beter ontsloten. Bij Feyenoord City gaan de handen op elkaar voor deze plannen. ,,Hier zijn we blij mee.’’

Snelle bereikbaarheid is cruciaal voor het goed functioneren van Feyenoord City, waar jaarlijks miljoenen bezoekers hun vertier moeten vinden. Al eerder werd gepleit voor een tramverbinding (de Coen Mou-lijn) tussen het gebied rond de huidige Kuip én Zuidplein, plus vervoer over water. Met een extra oeververbinding en een metrolijn zou de ontsluiting vrijwel op orde zijn.

,,Wij zijn blij met alle initiatieven die bijdragen aan betere bereikbaarheid en doorstroming in Feyenoord City. Wij zijn erg nieuwsgierig naar de details van de plannen’’, zegt een woordvoerder van het projectteam.

Deze week werd bekend dat het college van b en w inzet op een toekomstige, oostelijke brug. Die zou de Kralingse wijk De Esch met Zuid moeten verbinden. Het idee is dat de tram, fietsers en voetgangers zo de Nieuwe Maas kunnen oversteken. Verder worden treinsporen omgebouwd tot metrorails.

Mooie toekomstmuziek, al rekenen ze zich nog niet rijk bij Feyenoord City. ,,Intussen werken wij aan het verbeteren van de bereikbaarheid van het stadiongebied en het verminderen van parkeerproblemen’’, klinkt het. ,,We willen nu al zorgen voor verbetering, want het duurt immers nog wel even voordat alle voornemens werkelijkheid zullen zijn.’’

AD.nl