Feyenoord City denkt aan film over nieuw stadion

Feyenoord City zet fors in op communicatie met alle betrokkenen bij deze mega-ontwikkeling op Zuid. In een brief aan de gemeente Rotterdam meldt het projectbureau onder andere dat er een speciale website komt waarop uitgebreid toelichting wordt gegeven op de plannen. ,,Zowel in tekst, beeld en video”, zo luidt de boodschap.

Het voornemen is om die voorlichting in klare taal te doen. ,,Op de website zal Feyenoord City zoveel mogelijk de feiten en cijfers presenteren waar de diverse partijen nadrukkelijk om vragen. We zullen de vaak complexe onderdelen begrijpelijk communiceren. Het perspectief, de taal en de woordkeuze van de doelgroep is leidend”, aldus een woordvoerder van Feyenoord City.

Bezoekers van de internetpagina kunnen ook zelf suggesties doen. ,,Ze krijgen ook de gelegenheid feiten aan te dragen die zij gecheckt willen hebben”, luidt de belofte. Een digitale nieuwsbrief zal het levenslicht zien en met behulp van filmpjes wordt ‘de historie van De Kuip met de plannen voor Feyenoord City’ verbonden. ,,Ook wordt een animatiefilm over het project overwogen.”

Panels
Er worden panels opgericht – met supporters, bewoners en bedrijven – en er komen bijeenkomsten, polls en enquêtes. De gegevens die deze onderzoeken opleveren, worden in de panels besproken.

AD.nl