Feyenoord City een stap dichter bij realisatie

De gemeenteraad in Rotterdam heeft groen licht gegeven voor de ontwikkeling van Feyenoord City langs de Maasoever in Rotterdam. De gemeente is bereid 135 miljoen euro te investeren voor de bouw van een nieuw stadion met 63.000 zitplaatsen en verdere gebiedsontwikkeling rond De Kuip, het huidige stadion van Feyenoord.

De komende worden plannen uitgewerkt voor de bouw van het station, maar ook voor de ontwikkeling van woningen, scholen, kantoren en winkel- en uitgaanscentra. Uitvoering van het door OMA ontwikkelde masterplan kost uiteindelijk circa anderhalf miljard euro. De financiering komt naast de gemeente voor rekening van banken en investeerders.

Make-over voor De Kuip
Voor Feyenoords huidige stadion De Kuip staat een make-over gepland, met daarin onder andere appartementen, commerciële ruimten, een sportcentrum en een sportveld. Het gebied rondom het stadion wordt ingericht als groene omgeving, met daarbij woningen en faciliteiten voor sport en vrije tijd. Een ander element wordt ‘The Strip’, een boulevard met winkels en restaurants, die het oude stadion met het nieuwe verbindt.

Gereed in 2022-2023
Het stadion is bereikbaar vanaf de ringweg. Bovendien voorziet het plan in een nieuwe promenade die het stadion verbindt met de omliggende wijken. In totaal behelst het plan 180.000 vierkante meter huisvesting, 64.000 vierkante meter commerciële ruimte, een nieuwe bioscoop en diverse restaurants, hotels en winkels. Als alles volgens plan verloopt, dan is het stadion gereed voor het seizoen 2022-2023.

stedebouwarchitectuur.nl