Feyenoord: spandoek met ‘I love De Kuip’ toegestaan

Een spandoek met ‘I love De Kuip’ komt komende zondag bij de wedstrijd Feyenoord-PSV gewoon het stadion binnen. Dat zegt woordvoerder Raymond Salomon van Feyenoord na een bericht op Twitter van de maker, die vreesde dat zijn spandoek zou worden geweerd.

,,De richtlijn is: spandoeken moeten positief, pro-Feyenoord zijn. En daar valt I love De Kuip zeker onder”, stelt Salomon. Degene die zijn Kuip-liefde wilde betuigen, was bang dat zijn uiting zou worden verboden. Dit omdat het ‘niet ondersteunend’ zou zijn voor het team. ,,Wie gaat deze waanzin stoppen?”, voegde hij eraan toe.

Wat de betrokken supporter te horen heeft gekregen, zegt Salomon, is dat elk spandoek – ook als dat vooraf is aangemeld – bij de toegang tot De Kuip wordt gecontroleerd. ,,Want er kan op het laatste moment nog een woordje worden gewijzigd. Dat checken we altijd”, luidt de uitleg.

Onlangs werd een spandoek met ‘Stop Feyenoord City’ van de tribune verwijderd. ,,Want we willen positieve leuzen zien, en geen spandoeken die tegen iets of een andere club zijn.”

AD.nl