Feyenoordvoorzitter Jan de Jong: ‘Probleem zit ‘m in de financiering’

Feyenoord is vol vertrouwen dat het ‘opgefriste’ ondernemingsplan voor het nieuwe stadion de eindstreep gaat halen. ,,Die kans schat ik op 90 procent tot 100 procent”, zei Feyenoordvoorzitter Jan de Jong vanochtend in het programma de Tafel van Kees bij Fox Sports.

,,Het probleem zit ‘m meer in de financiering. Zijn er partijen die bereid om samen met Feyenoord hiermee aan de gang te gaan?”

Van levensbelang is dat Feyenoord voor het spelen in het nieuwe stadion een jaarlijkse vergoeding krijgt van minimaal 25 miljoen euro. Afgelopen vrijdag benadrukte hij al in deze krant dat deze bijdrage aan het spelersbudget gegarandeerd moet zijn. ,,En Feyenoord moet al eerste zijn geld krijgen.”

Zondag herhaalde hij nogmaals dat Feyenoord ‘aan de voorkant’ wil staan bij het verdelen van de opbrengsten van de toekomstige voetbaltempel.,,Een vast bedrag, dus voordat de banken hun geld krijgen of andere partijen hun geld krijgen. Dat is onze voorwaarde.”

Debat
De gemeente Rotterdam ziet zo’n constructie niet zitten. Volgens wethouder Adriaan Visser (D66, financiën) is dat niet afsproken in het zogeheten position paper, waarin de voorwaarden staan voor een bijdrage van 40 miljoen euro aan aandelen in een nieuw stadion. ,,Er is geen aanleiding om te heronderderhandelen”, aldus Visser. Leefbaar Rotterdam wil een debat over de uitspraken van De Jong, evenals de VVD en de Partij voor de Dieren.

Feyenoord draait dit jaar een recordomzet van bijna 100 miljoen euro, mede dankzij deelname de Champions League. ,,Je kunt je eigenlijk niet veroorloven om niet mee te doen aan een Europees toernooi”’, zei De Jong.

AD.nl