Goedkoper dak voor nieuw stadion Feyenoord

Het nieuwe stadion van Feyenoord City krijgt waarschijnlijk een platter dak. Op die manier wil de projectleiding deels de tegenvaller van dertig miljoen euro compenseren. Dat is woensdagavond bekend gemaakt tijdens een bewonersbijeenkomst in het topsportcentrum.

De bijna 200 aanwezige bewoners van de wijk Veranda kregen tijdens de informatieavond het laatste ontwerp van architectenbureau OMA vanuit hun perspectief te zien. Daarin wordt ook melding gemaakt van een bescheidener dak.

De bewoners lijken over dat laatste overigens niet erg rouwig. “De hoogte van het stadion viel me mee”, zegt een bezoekster van de avond duidelijk opgelucht.

Begin deze maand werd duidelijk dat er dertig miljoen op het ontwerp moest worden bezuinigd. Niet alleen vallen de bouwkosten hoger uit, maar ook blijken de bezoekersaantallen en de horeca-inkomsten te optimistisch ingeschat.

“Stukje centrum”
De omwonenden zijn overwegend positief over de plannen voor Feyenoord City. De wijk wordt levendiger door de komst van Feyenoord City, denken ze. Marco van den Berg van Bewoners Belangen Veranda rekent uiteindelijk op misschien wel 20 duizend huizen extra. “We worden een nieuw stukje centrum.”

Maar de omwonenden zijn ook kritisch. Tijdens een eerdere informatieavond was meer groen beloofd. Maar dat lijkt er vooralsnog niet te komen. Ook zijn er zorgen over het uitzicht, verkeersdrukte en een gebrek aan parkeerplaatsen als er straks een veel groter stadion staat dan de Kuip.

De bewonersorganisatie heeft er bij de plannenmakers nog eens op aangedrongen dat er een tunnel als oeververbinding moet komen om het stadion bereikbaar te maken. Ambtenaren zouden ook hebben laten doorschemeren dat een tunnel goedkoper en dus waarschijnlijker is dan een brug.

Rijnmond.nl