Ingezonden brief aan Feyenoord City

Geachte heer/mevrouw,

Ik maak me, net als vele Feyenoordfans, zorgen en ik wil graag wat antwoorden op wat vragen betreffende Feyenoord city.

Het is eigenlijk een simpel verhaal. Er zijn voorstanders van de nieuwbouw, er zijn “neutrale” mensen en er zijn tegenstanders. Deze tegenstanders doen hun werk goed.

Ze voeden de mensen op alle fronten met allerlei zaken, beweringen, feiten en aannames.

–       Feyenoord city gaat uit van 93 % bezetting!
–       Ze verwachten 350.000 tot 500.000 bezoekers per jaar buiten de wedstrijden om.
–       Over het mobiliteitsplan word maar niets gecommuniceerd.
–       Stadion verboden bij reizen met seizoenkaart buiten de aangegeven reis middelen.

Zo kan ik er nog wel een paar noemen, maar waar gaat het fout?

Er komt maar geen reactie! Geen weerwoord op de aangedragen zaken, feiten, beweringen en aannames.

Het ging ook al fout bij HNS (Het Nieuwe Stadion).

Ik zou proberen niet weer dezelfde fout te maken.

Waar blijft de oer feyenoorder die enthousiast verteld over Feyenoord city? Waar is het media offensief?

Zelfs de website www.feyenoord-city.nl is erg karig met de info, en als ik een vraag wil stellen via deze site, werkt het niet. Het gehele project moet miljarden gaan kosten, maar hier is geen geld voor? Of is er niet aan gedacht?

Zelf ben ik een tegenstander van de nieuwbouw in hart en nieren. Even uitleggen waarom?

Renovatie van de kuip is afgeketst op een kleine 20 miljoen euro. Dit bedrag zijn we nu al kwijt aan ontwikkelingskosten. En in de renovatie is er gerekend met een akoestisch dak. (Kosten 20 miljoen?)

Er is dus nooit serieus gekeken naar dit plan. Dit plan moest van tafel. Nu gaat Feyenoord er (straks) 5 miljoen per jaar op vooruit lees ik. 5 miljoen…. Terwijl alleen het stadion 420 miljoen kost.

En dan is er nog geen meter asfalt, rails of fietspad bij.  Ook het weg kopen van bedrijven is kostbaar. Totaal komt het plan op 1,5 – 2 miljard?  Is ook koffiedikkijken. De tramverbinding, brug over de maas en noem maar op.

Het kost klauwen met geld. We gaan het geld lenen bij de bank die Griekenland naar de getver geholpen heeft en een financiële crisis in gang heeft gezet die z’n weerga niet kent. Lekker betrouwbaar.

Er zou contact met de bewoners van de veranda gezocht worden in zake het mobiliteitsplan. Naar verluid is daar nog niemand een bakkie wezen doen. Ja, 5000 fietsen kunnen we kwijt las ik ergens… Mooi begin…

Nu is de kuip al jaren opgezadeld met slecht onderhoud en ziet ze er niet altijd florissant uit. Maar de bewering dat de kuip op instorten staat is door TNO onderuitgehaald. Minsten 50 jaar nog en eigenlijk onverwoestbaar als je het goed onderhoud!

Ook daar hoor je niemand meer over. KNVB kwam niet meer. Het grote geld wil een eigen parkeer plek in een parkeergarage met een lift naar zijn eigen dure hokje. En een hete kroket.

Ok, dat hebben we niet, en willen we toch ook eigenlijk niet. Het Nederlands elftal heeft wel de beste resultaten in de kuip gehaald. Ook de laatste jaren. Hier draait het om trots, passie en voetbal. En dat moeten we niet vergeten!

Bouw een ring over de kuip en zonder dak. Droog zitten kan ook voor de TV. Koop voor de rijke mensen de gamma op en maak daar een parkeergarage met roltrap of lift naar hun eigen loge.

Laatste puntje is (weer) de hoge kosten. We bouwen het (bijna) duurste stadion van Europa. Bayern München betaalde ook zoiets las ik. Maar dit is de rijkste club van Europa! Met jaren champions league.

Waar wij pas een paar jaar weer in de veilige categorie zijn geplaatst door de KNVB. De omzet van Bayern is iets hoger gok ik en zelfs Europees voetbal garandeer ik dit jaar nog niet voor ons.

Kijk, ik wil ook wel met een Porsche Cayenne naar werk, maar Toyota is meer in mijn portemonnee.

Dus ik kijk uit naar uw reactie. Heeft u gelijk, dan ben ik de eerste die daar een seizoenkaart koopt, (nu vak V)

Maar ik kan dit nu niet anders zien dan een trein die richting afgrond dendert, waarbij de conducteur verteld dat vliegen met deze trein echt kan… Echt vliegen… Het kan mensen.

Nogmaals, ik hoop op een reactie, maar reken er niet echt op..

De gegevens van de afzender zijn bekend bij de redactie van Stadion op Zuid