Leden voelen nattigheid rond aandelen (4)

Hans Fortuin, de oud-voorzitter en oud-secretaris van de Sportclub Feyenoord, zal maandagavond tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering van de moedervereniging een oproep doen aan de aanwezige leden om tegen het gratis inleveren van de meerderheid van de aandelen van De Kuip te stemmen.

Fortuin vertegenwoordigt een groep verontruste Feyenoord-leden die ‘’het niet pluis vindt’’ dat het bestuur van de amateurtak een uitnodiging voor zo’n belangrijke vergadering zo mager van informatie voorziet en wil de besluitvorming over 53% van de aandelen uitstellen.

De geschrokken Feyenoord-leden vragen maandagavond eenvoudig meer tijd om een juiste feitelijke vergelijking te kunnen maken waar hun aandeel (en het automatische zitplaatsrecht) het best gewaarborgd is.

Als zij er maandagavond voor zouden kiezen om de aandelen van de Sportclub Feyenoord onder te brengen bij de N.V. Stadion hebben ze hun rechten in De Kuip verspeeld en lopen ze bovendien de kans dat er geen nieuw stadion komt.

De Groep Verontrusten (de term is ooit uitgevonden door oud-manager Guus Brox, omdat men het aan de top bij Feyenoord al in zeventig jaren oneens met elkaar was) wil eerst méér info op papier en zegt het ook héél raar te vinden dat De Kuip op deze manier zomaar gratis wordt weggeven. Ze willen maandagavond ook geen mondeling toelichting, maar alles zwart op wit.

Bovendien ligt er sinds afgelopen vrijdag een officieel bod op de Kuip van de Stichting Vrienden van de Kuip. Ook dat vergt tijd voor bestudering, vindt men. De hoogte van het bod is 9 miljoen, maar het is onbekend hoe het is samengesteld. Sportclub-voorzitter Wim Voots zei vrijdagmorgen op een van de sites van de supporters van Feyenoord nog niets te hebben ontvangen, maar vrijdagmiddag heeft het bestuur de aanbieding van Fortuin persoonlijk overhandigd. De geregistreerde toezeggingen van de gefortuneerde Kuip-fans zijn alleen bekend bij Stichting-secretaris Kees Lau.

Hans Fortuin is behalve woordvoerder van de verontruste Feyenoorders ook voorzitter van de in allerijl opgerichte Stichting Vrienden van De Kuip. In die organisatie zitten ook Feyenoord-supporters, die geen lid van de Sportclub Feyenoord zijn. Zij dachten zich in de afgelopen weken in alle rust te kunnen voorbereiden om een gedegen front te kunnen vormen tegen de financieel wankele nieuwbouwplannen, maar moesten in de versnelling na de uitnodiging voor de buitengewoon algemene ledenvergadering. Zij vonden bovendien dat die in één week tijd wel erg opvallend samenviel met de twee vergaderingen van de andere aandeelhouders en de 0-aandeelhouders sinds 1994.

Dagblad010.nl