‘Stadionplan Feyenoord kan club grote schade opleveren’

Het draagvlak onder Feyenoord City was al niet groot, maar uit een rapport dat vrijdag naar buiten is gekomen blijkt dat de City-voorstanders zich makkelijk rijk hebben gerekend. De toekomst van Feyenoord hangt nauw samen met het slagen van het megaproject, dat een groot risico vormt.

‘Het stadionplan van Feyenoord is te ambitieus en kan club en gemeente grote schade opleveren’, luidt de slotconclusie van Dr. Tsjalle van der Burg, docent economie aan de Universiteit Twente. In het rapport wordt aangetoond dat het onwaarschijnlijk is dat Feyenoord dankzij het Maasstadion de achterstand op Ajax en PSV goedmaakt. De kans op een situatie waarin het stadion failliet dreigt te gaan, is daarentegen zeer groot.

Van der Burg, zelf Feyenoord-supporter, pleit voor vernieuwbouw. ‘Door voor het Maasstadion in plaats van vernieuwbouw te kiezen, verliest Feyenoord per saldo meer dan 200 miljoen euro, plus nog eens de onbekende, maar mogelijk hoge financiële waarde van de traditie en de sfeer van De Kuip. Hier is sprake van geldverspilling.’

Bekijk hier het volledige rapport.

vi.nl