Toekomst van plannen voor nieuw stadion Feyenoord blijft ongewis

De toekomst van de plannen voor een nieuw stadion voor Feyenoord blijft nog ongewis. Na een middag vergaderen heeft de top van Stadion Feijenoord en de leiding van de club Feyenoord nog geen besluit kunnen nemen over de volgende stap in dit langlopende dossier. ,,Zij zetten het gesprek op korte termijn voort‘’, meldt een zegsman van Feyenoord City.

Wat de gemeente Rotterdam betreft moet er deze maand nog een knoop doorgehakt. Dit om te voorkomen dat de oplevering van de geplande voetbaltempel vertraagt, zodat de verhuizing vanuit De Kuip in de zomer van 2023 in gevaar komt. Feyenoord heeft de laatste tijd met gefortuneerde Rotterdammers en bedrijven gesprekken gevoerd over een bijdrage aan het project. Onbekend is of dat resultaat heeft opgeleverd.

Meerdere geldschieters hebben gezegd een investering alleen te overwegen, als de eis van Feyenoorddirecteur Jan de Jong wordt ingewilligd. Die liet begin vorige maand weten dat de club in het nieuwe stadion als eerste jaarlijks minimaal 25 miljoen euro wil ontvangen, dus nog voordat de gemeente Rotterdam en de banken hun geld krijgen. Steun kreeg hij onder anderen van miljonair Michel Perridon en voorzitter Pim Blokland van de Vrienden van Feyenoord. ,,Anders haken we per direct af‘’, zei hij gisteren tegen AD.nl.

De gemeente Rotterdam – die in totaal 135 miljoen euro bijdraagt aan het project – wil van een dergelijke constructie niet weten, zo benadrukte wethouder Adriaan Visser (D66, financiën), gesteund door de gemeenteraad. Volgens hem is dit in strijd met eerdere afspraken en zal Brussel dwars liggen. De gemeenteraad bespreekt de stadionplannen van Feyenoord volgende week donderdag in een commissievergadering.

AD.nl