Wat is er aan de hand?

Om volkomen onduidelijke redenen willen twee bestuursleden van de Sportclub Feyenoord en de Kuip zich meester maken van ons schitterende stadion?

Wie zijn die twee?
De heren Bak en Ultee.

Waarom willen ze dat?
Dat geven ze niet aan. Gewoon zomaar. Diefstal op klaarlichte dag. Ze zeggen dat de Sportclub Feyenoord er beter van wordt. Maar dat wordt de Sportclub helemaal niet. De Sportclub wordt gewoon de Kuip ontnomen!

Is er enige noodzaak voor?
Nee. Wij kunnen er geen bedenken. Zij geven ook niet aan waarom dat zo nodig zou moeten. De Kuip is al tientallen jaren in handen van de Sportclub Feyenoord. Niks mis mee.

Willen de twee heren, Bak en Ultee, betalen voor het eigendom van de Kuip?
Nee, dat willen ze niet. Daarom doen ze ingewikkeld met een splitsingsvoorstel aan de komende ledenvergadering op woensdag aanstaande, 2 oktober. Dan krijgen ze Kuip namelijk gratis in handen.

Wat beloven ze dan wel?
Ze doen een holle belofte dat de leden van de Sportclub Feyenoord, hun zitplaats mogen behouden. Maar dat kunnen ze de leden helemaal niet afnemen!! Een onzin belofte dus.
Ze doen ook een tweede holle belofte: dat de Sportclub Feyenoord veertig jaar lang 2,5 ton zal ontvangen. Maar daar is geen enkele garantie voor gegeven!! Dat geld is er gewoonweg helemaal niet!
De Sportclub wordt dus gewoon ordinair bestolen.

Is er enige kans dat de Sportclub Feyenoord na dit besluit ooit nog eigenaar wordt?
Nee die kans is uitgesloten. De Sportclub is voorgoed, voor altijd, de Kuip kwijt. Aan deze twee heren Bak en Ultee. Zomaar gratis en voor niks.
Er is geen weg meer terug.

Is er een alternatief?
Ja, er is een alternatief. Als de Sportclub Feyenoord zo nodig van de Kuip af zou willen, dan ligt er een vriendelijk bod van de Vrienden van de Kuip. Een echt bod, waar de Sportclub Feyenoord financieel wél beter van wordt.

En een bod waardoor de Kuip ook nog eens behouden blijft voor Feyenoord. Want de Vrienden van de Kuip zal het stadion tzt overdragen aan de profclub, de BVO Feyenoord.
Een besluit daartoe kan in alle rust in de toekomst genomen worden.

Staat dat alternatief ergens?
Ja, dat alternatief staat hieronder. In een brief die Vrienden van de Kuip heeft gestuurd aan alle leden van de Sportclub.

Alhoewel gestuurd: de heren Ultee en Bak (bestuursleden) weigeren onze brief met het aanbod door te sturen aan alle leden van Sportclub Feyenoord. Ze zijn bang dat het u onder ogen komt. En dat duidelijk wordt dat zij de Sportclub Feyenoord gewoon ordinair oplichten.

Wij roepen alle leden van de Sportclub Feyenoord op om woensdag 2 oktober tegen het voorstel te stemmen om de Kuip aan deze drie heren over te doen. Dat zou het einde zijn van Feyenoord.
Kunt u dat de fans en uw kinderen uitleggen?

www.vriendenvandekuip.nl