Zo gaat Feyenoord City eruit zien

Feyenoord wil een multisportclub oprichten. Dat staat in het woensdag gepubliceerde plan Feyenoord City. Het project wordt de komende maanden besproken en behandeld in de gemeenteraad van Rotterdam. Halverwege het voorjaar van 2017 wordt het besluit verwacht.

Samen met vooralsnog zeven andere sportverenigingen, waaronder de Sportclub Feyenoord, wordt een programma uitgewerkt om meer mensen te laten sporten. Daarnaast zullen de clubs samenwerken op het gebied van top- en breedtesport, plus onderwijs. Er komt een indoor en outdoor atletiekbaan.

Feyenoord City
Feyenoord City is de verzamelterm voor een ‘grote gebiedsontwikkeling’. De bouw ervan duurt naar verwachting vijftien jaar. Het gebied rond het nieuwe stadion moet als eerste worden ontwikkeld.

Volgens het plan komt er in de eerste plaats een nieuw stadion met 63.000 plaatsen. Het stadion krijgt een afsluitbaar dak. Ook voorziet het in de bouw van 1600 woningen, twee hotels, winkels, een bioscoop, een sportschool, horecazaken en zelfs een bierbrouwerij in De Kuip. Ook komt in het ‘oude’ stadion een Feyenoordmuseum.

Sprong
De plannen worden uiteengezet in de woensdag gepubliceerde haalbaarheidsstudie van de voetbalclub en het Stadion Feijenoord. Zij zien het plan als ‘een sprong naar de toekomst’. Ook binnen het gemeentebestuur wordt enthousiast gereageerd.

”Dit plan behelst eigenlijk alles wat je als stad kunt wensen”, aldus wethouder Adriaan Visser (Sport). Hij spreekt over een ”plan met draagvlak en een
degelijke spreiding van financiële risico’s bij zowel publieke als ook private partijen.”

Ook President-Commissaris Gerard Hoetmer van Feyenoord ziet de toekomst zonnig in: ”Met dit plan doet Feyenoord wat het al ruim honderd jaar doet: het voortouw nemen en
perspectief bieden aan de volgende generaties jong talent in Rotterdam.”

Rijnmond.nl